logo

Historie / Ereleden RKASV

Voetbalvereniging RKASV is op 24 april 1933 opgericht en bestaat in 2023 dan ook al 90 jaar. Door enkele sportieve jongeren uit Amby werd onze vereniging opgericht. Het toenmalige bestuur zag er als volgt uit

  • Dhr. M. Smeets (voorzitter)
  • Dhr. G. Smeets (secretaris)
  • Dhr. P. Swelsen (penningmeester)

De vereniging bestond uit 12 leden en er werd gespeeld in de Longinastraat in het zogenaamde “Kuupke”. Het Clublokaal was in Cafe “de Keizer”met dhr. Bakermans als uitbater.

In 1944 verhuisde RKASV van het Kuupke naar de Severensteeg de weide van de Fam. V.d. Linden. In 1953 verhuisden we wederom, omdat de Fam. V.d. Linden de wei nodig had voor hun vee. Ditmaal kwamen we terecht op de Heukelstraat en werd het prachtige sportterrein “de Heukel” in gebruik genomen.

Omdat er nog geen kleedruimtes waren werd dit omkleden nog enige tijd in cafe de Duyker gedaan. Hierna kwam men tot de oplossing om de aangeboden paardenstal van de Familie Geraerds hiervoor te gebruiken. Bij de fam. Huben kregen de scheidsrechters onderdak in de voorkamer van hun woning, waar ook het bestuur de afhandeling van de papieren zaken konden regelen. Op 11 oktober 1969 was de officiële opening door burgemeester Spouwen van het eerste clublokaal op sportpark de Heukel.

De eerste trainer bij RKASV kwam in 1959 nl. Jeu Slangen hij was zowel trainer als speler. Kapelaan Maas is jarenlang geestelijk adviseur geweest van onze voetbalvereniging en heeft heel wat jongens de beginselen van het  spel geleerd. Als hij terug komt vanuit de missie dan komt hij altijd even kijken hoe het gesteld is met de vereniging en neemt de door ons niet meer gebruikte voetbalspullen mee naar zijn nieuwe thuisland, om daar de jongens als een team te kunnen kleden.

Ereleden RKASV

Naam
Dhr. A. Penders  
Dhr. W. Hermans
Dhr. J.A. Noben
Dhr. P.P. Leclaire
Mevr. J.E.M.   Geurts-Boudewijn
Dhr. H. Leclaire
Dhr. E. Mulkens
Dhr. B. Naus