Laatste Nieuws


RKASV gaat 3 jaar samenwerken met de voetbalschool EMS

20 september 2021

Mitch Moers ( EMS ) tekent contract voor een samenwerking van 3 jaar.

 

 

RKASV neemt een cruciale volgende stap in de voetbal ontwikkeling van haar jeugdspelers door een structurele samenwerking aan te gaan met Voetbalschool EMS.

Voetbalschool EMS gaat wekelijks op het multifunctionele sportpark Geusselt Noord (kunstgras) trainingen geven in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 17 jaar.

Dorpsclub RKASV wil hiermee haar jeugdspelers een geprofessionaliseerde voetbalopleiding aanbieden, met respect voor het individuele voetbalniveau en de individuele ambitie.

 

Samenwerking

De trainingsmethode en de professionaliteit van EMS is voor RKASV doorslaggevend geweest om een duurzame relatie aan te gaan.

De organisatie heeft een unieke trainingsmethode ontwikkelt die gericht is op het verbeteren van de individuele vaardigheden van voetballers.

 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

 

Vandaar dat RKASV ervoor kiest om te starten met de jongste jeugd (pupillen, t/m o11) als basis in lijn met het Jeugdbeleidsplan van RKASV.

Voetbalschool EMS biedt daarnaast ondersteuning aan de verdere professionalisering van de jeugdtrainers van RKASV, om zodoende al onze breedteteams de best mogelijke opleiding te bieden.

De samenwerking is dus gericht op twee speerpunten in het RKASV Jeugdbeleidsplan, namelijk:

  1. aanbieden van gestructureerde groepstrainingen om de individuele voetbalvaardigheden te verbeteren;

  2. aanbieden van train de trainers; de visie van RKASV is namelijk dat wanneer trainers beter worden, dit leidt tot een nog betere begeleiding van de jeugd.

 

Voetbalschool EMS

EMS is een Voetbalschool actief in de regio Lanaken / Maastricht met de doelstelling om talenten van 10 jaar tot en met 16 jaar beter te maken.

Hiertoe wordt in groepsverband getraind op Techniek, Kracht, Snelheid en Conditie waarbij de funfactor essentieel is door onder andere het bieden van verschillende trainingsvormen.

Het uiteindelijke doel is om met deze aanpak talenten te helpen een volgende stap te maken.

Naast groepstrainingen verzorgt EMS ook individuele trainingen voor alle leeftijden.

De samenwerking met RKASV is er vooral op gericht om de pupillen de basisvaardigheden aan te leren en om trainers van RKASV beter te maken.

De trainingsopdracht van RKASV voor EMS is dus om de basis te gaan leggen voor de toekomst, want zoals reeds gememoreerd:

 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

 

RKASV

RKASV is een voor iedereen toegankelijke 88-jarige breedtesport dorpsclub met ca. 350 leden waar spelplezier in de voetbalsport voorop staat.

De vereniging stelt zich ten doel om iedereen die in en in de nabije omgeving van Amby woont, op zijn of haar eigen niveau bij RKASV te laten voetballen.

Elk verenigingslid zet zich in voor de club en de leden respecteren elkaar als individu.

 

Iedereen mag meedoen!

 

Nadere informatie         

RKASV                   www.rkasv.nl                  

EMS                        www.emssoccer.webnode.nl