Laatste Nieuws


Keer wint niet van negental RKASV

12 oktober 2020

Keer wint niet van negental RKASV

Keer wint niet van negental RKASV

 

Keer slaagde er niet in om van RKASV te winnen. Zelfs tegen negen man kwam de ploeg niet tot scoren: 0-0.

Het duurde op Sportpark Geusselt Noord meer dan een uur voordat de wedstrijd tussen RKASV en Keer pas echt ontbrandde. Niet met een doelpunt, maar met een rode kaart. Middenvelder Marco Sour reageerde opvliegend richting zijn tegenstander Guyan Loijens, die hem even daarvoor had nagetrapt.

Agressieve reactie

Scheidsrechter Eric Jeurissen zag alleen de nogal agressieve reactie van Sour en stuurde de voetballer met een resoluut gebaar naar de kant. Nog geen tien minuten later was het weer raak. Nu was het aanvaller Kane Donders die van het veld werd gestuurd. In de hoek bij de cornervlag trapte hij eerst zijn tegenstander Loijens onbezonnen na en vervolgens schopte hij de bal nog eens tegen diezelfde Loijens aan.

Trainer Edy Moers was laaiend. „Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te doen?” vroeg hij zich vanaf de zijlijn hardop af. Twee individuen lieten zijn ploeg in de steek en zodoende moest het team van Moers dus met negen man het laatste kwartier zien te overleven. Maar dat lukte eigenlijk nog vrij eenvoudig.

Keer kreeg het maar niet voor elkaar om de grote kansen in doelpunten om te zetten. In de eerste helft wachtte spits Guenaut Smitsmans te lang in een één-op-éénsituatie met keeper Raoul Habets. En na de rust hadden Rens Wijnands en Loijens moeten scoren.

Brilstand

Zo bleven de kansen zich opstapelen, maar er was geen speler die Keer van de brilstand kon afhelpen. Het team van Wil Kruijntjens had nog uren kunnen voetballen en dan was er waarschijnlijk nog steeds geen enkel doelpunt gemaakt.

„Je weet op dat moment dat hij er niet meer ingaat”, zei verdediger Pierre Smitsmans. „Het is bizar dat we tegen negen man geen doelpunt konden maken. We werden in de slotfase niet eens gevaarlijk. Twee verloren punten.”