Laatste Nieuws


Op weg naar Rookvrije Generatie

10 februari 2020

 

Afbeeldingsresultaat voor rookvrije generatie

Sportpark rookvrij

 

Op initiatief van Maastricht Sport zal het jongste sportpark van Maastricht, Sportpark Geusselt Noord, als 1e rookvrij worden.

Dit zal op 2 Maart door de wethouder middels het onthullen van een bord/banner “Rookvrij – Op weg naar een rookvrije generatie”, bekrachtigd worden.

Alle gebruikers van het park, dus ook RKASV, zien dit als een positieve stap richting een gezonde en veilige sportomgeving.

 

Wij RKASV willen een goed voorbeeld geven aan vooral onze jeugdige leden en wachten niet tot de wettelijke datum van 2025 maar willen nu al, samen met Maastricht Sport en alle huurders van het park, de stap zetten om vanaf 1 Maart 2020 een rookvrij sportterrein te hebben.
Hiermee beschermen we niet alleen de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken maar geven we ook een signaal dat roken en sporten niet bij elkaar passen.  

 

Kinderen zien nog vaak volwassenen die roken. Daarom lijkt het normaal gedrag. Zien roken, doet roken. Kinderen overzien de gevolgen van roken niet. Ze vinden het stoer en beseffen niet dat, eenmaal begonnen, stoppen met roken echt moeilijk is.
Daarnaast wijst landelijk onderzoek uit dat 86% van de Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn.

Ook meeroken is schadelijk. Meerokende kinderen hebben grotere kans om verslaafd te raken aan nicotine. Ze hebben ook een hoger risico op allerlei aandoeningen.

 

Overgangsperiode

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers.  
Om rokende leden, ouders en bezoekers tegemoet te komen hebben we gedurende de overgangsperiode een rookzone gecreëerd voor de bestuurskamers. Herkenbaar aan een met tekst gemarkeerde zone.
Buiten deze zone mag dus niet gerookt worden.

We vragen de rokers om medewerking en te zorgen voor een gezonde omgeving voor onze jeugd. Roken kan dus nog maar liever niet.

We vragen van iedereen die verbonden is aan onze club dat ze niet enkel zich houden aan deze afspraken, maar zich ook actief inzetten om een rookvrij sportterrein te realiseren. Ziet u een roker buiten deze zone spreek hem/haar dan vriendelijk aan. Het kan best zijn dat de roker niet weet dat het sportpark per 1 Maart 2020 rookvrij is.

 

Afbeeldingsresultaat voor rookvrij sportpark