Laatste Nieuws


KAMPIOENUHHHH

25 november 2019

 

 

Winterkampioen RKASV Jo8-1

 

Dit seizoen is ervoor gekozen om RKASV Jo8-1 in te delen in de eerste klasse, nadat we afgelopen seizoen al knap hadden gepresteerd in de tweede klasse, maar hier nipt op een tweede plek eindigden achter Eijsden.

Het team bleef intact met Jop Slangen, Ayden Lousberg, Tim Hendrikx, Kaj Stevens, Yves Boelen, Gilles Huisinga, Lars van Kan en Mika Benakis. Waarbij ze bij aanvang van het seizoen met behulp van diverse sponsoren, uit werden gerust met compleet nieuwe trainingspakken. Tot slot mochten de spelers ieder een rugnummer doorgeven dat gedrukt werd op het nieuwe tenue.

Ze staan er dan ook fantastisch op, al zeg ik het zelf.

Ook naast het veld bleef de groep intact en mogen we zeggen dat we een vaste supporterskern hebben die overal mee naartoe gaat. Soms zijn ze zo betrokken dat dit een week later nog hoorbaar is vanuit tegenstanders hahaha. Let wel, deze groep supporters is louter positief aanwezig voor hun kleine helden.

Dan nu het voetbal, want hoe zouden ze het ervan af brengen in de hoogste Jo8 klasse in Zuid Limburg?

Wanneer de trainingsopkomst meer dan constant is en tevens meer dan het halve team extra traint bij de voetbaltalenten (Frank Demouge & Ard van Peppen), dan kun je je voorstellen dat 7 jarige kinderen enorme sprongen maken. Dat het daarnaast allemaal vrienden zijn maakt het een geweldige ervaring om met deze groep te werken.

10 wedstridjen moesten er gespeeld worden tot de winterstop, te beginnen thuis tegen BMR Jo8-1. Deze wedstrijd won ASV met overmacht, 15-2!

Na weer een week goed trainnen was de volgende tegenstander Scharn Jo8-1 uit. Ook hier werd de eerste uitwedstrijd overtuigend gewonnen met 3-10!

Een week later hadden we onze eerste wedstrijd waarin we alles moesten geven en leerden hoe het was om op achterstand te komen. Haslou Jo8-1 maakte het ons op eigen veld erg lastig. Na een achterstand van 1-3 hebben we deze wedstrijd alsnog weten om te buigen naar een 7-4 overwinning!

Jekerdal Jo81 uit was de volgende te nemen horde. Ook hier kwam ASV op achterstand en was het alles behalve makkelijk. Het was dan ook deze wedstrijd waarin de gemoederen soms ietwat hoog opliepen, maar ach ook dat hoort soms bij het spelletje. Na een serieus spannende wedstrijd vertrokken we opnieuw met een overwinning op zak terug naar Amby. Uitslag 3-4!

RKVVL thuis was ook niet zo makkelijk als de uiteindelijke uitslag doet vermoeden. Wanneer ik me niet vergis kwamen we ook hier op achterstand alvorens we het balletje het werk lieten doen. VVL werd naar huis gestuurd met een 10-3 nederlaag!

We hadden alle tegenstanders zodoende gehad en moesten opnieuw aantreden tegen BMR, echter nu op hun terein. Normaal kan dit nog weleens voor verschil zorgen, nu echter niet. We gingen naar huis met een monsterscore .... 1-19 ...!!

Scharn thuis was lastiger dan Scharn uit, want ook nu kwamen we weer achter! Als trainer wordt je daar soms wel eens gek van om iedere week niet met de juiste concentratie te starten. 7 Jaar zijn ze pas, oh ja soms vergeet je dat! We wonnen wederom, nu met 11-4!

Haslou uit haalden we in op een doordeweekse dag omdat de Sint moest worden welkom geheten in Maastricht. Het was koud en op een zeer slecht speelveld (kunstgras kon ik het al niet meer noemen) lieten we al zien waarvoor we kwamen. ASV speelde een prima wedstrijd, welke uiteindelijk dan ook werd gewonnen met 1-9!

Vandaag 23 November kwam Jekerdal op bezoek en alleen deze ploeg kon nog roet in het eten gooien mbt het winterkampioenschap van onze boys. We kwamen zoals wellicht verwacht wederom op achterstand! Echter wederom gingen we als winnaars het veld af, waardoor geen enkele ploeg ons nog kan inhalen. Uitslag 8-2!

Volgende week sluiten we af uit bij RKVVL om aansluitend een klein feestje te vieren in onze kantine.

Met 0 verliespartijen, 0 gelijke spelen, louter overwinningen en en doelsaldo van 93 voor en 23 tegen mag je je dan terecht winterkampioen noemen!!

 

Los van deze geweldige prestatie zijn we als Jo8-1 zijnde ook als enige team van heel RKASV doorgestoten tot de volgende bekerronde. Ook hier eindigden we als eerste in poule en zullen we het op 7 December opnemen tegen Sittard Jo8-1, welke voor ons een onbekende tegenstander zal zijn.

 

Mannen jullie mogen trots zijn op jezelf, Chapeau!

De Trainers

 

MEER NIEUWS