Laatste Nieuws


wedstrijdverslagen JO8/1 & JO8/2

20 februari 2019

Speelronde 2 Jo8-1 & Jo8-2
 
Op de eerste officieel qua temperatuur gemeten lentedag mochten beide Jo8 teams van R.K.A.S.V. zich opmaken voor hun uit wedstrijden tegen RVU/Meerssen Jo81 en vv Meerssen Jo8-2.


RVU/Meerssen Jo8 - RKASV Jo8-1 16-02-1019 Aftrap 09:30 uur
Vandaag werd er eens voor de verandering lekker op echt gras gespeeld, een verademing! Harsh een van de uitblinkers van vorige week, vierde vandaag zijn verjaardag waardoor de boys uiteraard voor hem hem gezongen.  Ook werd er voorafgaand aan de wedstrijd nog een leuke teamfoto gemaakt.
Na een super snelle voorsprong binnen 1 minuut (doelpuntenmaker de jarige Harsh!), kwam RKASV al snel op een 0-2 voorsprong door een doelpunt van Axel. Hierna bleef RKASV aandringen om het verschil nog groter te maken, echter de kansen werden helaas niet allemaal benut. RVU/Meerssen gaf zich zeker niet zomaar gewonnen waardoor het gedurende de eerste helft gelijk opging. 
De ruststand was 5-4 in het voordeel van RVU/Meerssen waardoor RKASV dus extra geconcentreerd aan het tweede bedrijf moest beginnen.  Biede teams gaven weinig riumte weg en waren zodoende enorm gewaagd aan elkaar.
Een spannende wedstrijd met veel inzet over en weer, een lekker zonnetje en een echte grasmat leverde ons vandaag helaas niet het gewenste resultaat, al hadden onze boys zeker meer verdient. Eindstand 9-6 voor RVU/Meerssen. 
Doelpuntenmakers RKASV: Harsh 3x (hatrick) Axel 2x Sjoerd 1x 
 vv Meerssen Jo8 – RKASV Jo8-2 16-02-2019 Aftrap 10:00 uur 
Vandaag eens kijken of de boys van Jo8-2 meteen vanaf het begin bij de les zouden zijn. Zo snel als Jo8-1 een voorsprong wist te realiseren, zo snel kwamen de boys van Jo8-2 op achterstand. Hierdoor blijft het een aandachtspunt om gelijk geconcentreerd aan een wedstrijd te beginnen.
Echter door goed samenspel gedurende de eerste helft wisten we vv Meerssen op ruime achterstand te zetten voordat we gingen rusten. Dank aan de meegereisde supporters voor het bijhouden van het scoreverloop. 
Gilles zorge voor de gewenste 1-1, waarna vervolgens Jop voor de 1-2 en 1-3 zorgde. De voorsprong werd echter nog ruimer door wederom Gilles die er 1-4 van wist te maken. Nog waren we niet klaar in het eerste bedrijf waarin Kaj de 1-5 verzorgde, wederom Gilles (hattrick) de 1-6 maakte, Jop (eveneens hattrick) de 1-7 scoorde en Mika de ruststand op 1-8 bepaalde!! 
In de rust werd er gewisseld van keeper aangezien ook Robin zijn energie wel kwijt wilde deze zaterdag. Lars en Yves hebben beide deels gekeept en deden dit zeer verdienstelijk. 
Het veldspel gedurende de tweede helft was mijn inziens minder. Wanneer de voorsprong dusdanig groot is bij rust zie je al snel dat de boys voor eigen succes willen gaan wanneer het aankomt op doelpunten maken. Helaas resulteerd dit juist vaak in minder doelpunten zo ook vandaag.
Na twee goede reddingen van Lars wist vv Meerssen de 2-8 te scoren om vervolgens nog een mooi doelpunt te maken wat de 3-8 betekende.
Met een ouderwetse (corner) inswinger die via de paal rechtstreeks de goal in vloog bepaalde Kaj de eindstand op 3-9, waardoor ook de tweede wedstrijd na de winsterstop in winst werd afgesloten door de boys van RKASV Jo8-2. 
Doelpuntenmaker RKASV: Gilles 3x (hatrick) Jop 3x (hatrick)  Kaj 2x Mika 1x