Laatste Nieuws


Wedstrijdverslagen JO8-1 & JO8-2

12 februari 2019

 

Start tweede seizoenshelft Jo8-1 & Jo8-2

Afgelopen zaterdag mochten de boys van onze Jo8-1 & Jo8-2 hun voetbalschoenen weer aantrekken voor de start van de tweede seizoenshelft.

Na een aantal trainingen (ook in de sneeuw) hebben we ons goed voorbereid om er ook het tweede deel van de competitie weer iets moois van te maken.

R.K.A.S.V. Jo8-2
R.K.H.S.V. Jo8-1

09 Feb. 2019
Aftrap 10:30 uur

Ondanks onze goede voorbereiding was de eerste helft alles behalve doortastend. Op een enkeling na leek het wel alsof het merendeel nog aan het wakker worden was van hun winterslaap. Ja het waaide hard en warm is het ook nog niet maar juist dan zou je toch verwachten dat iedereen goed wakker is. Heugem daarentegen gaf wel gelijk thuis en wist op het eerste gezicht vrijwel alle duels te winnen. Hierdoor kwamen we dan ook terecht op achterstand vanuit een mooi binnengeschoten vrijtrap van Heugem.

De eerste helft was overleven aangezien we een aantal keer goed wisten weg te komen en het geluk aan onze zijde was.

Hoe anders was de tweede helft nadat we even alles op scherp hadden gezet tijdens de rust.
Opeens was daar weer die bevlogenheid en vooral de wil om te winnen. Duels werden fel aangegaan en uiteindelijk weet je die dan ook te winnen. De wedstrijd werd gekanteld door Gilles Huisinga welke van afstand hoog en droog de bal in het kruis schoot. Dit doelpunt bracht ons voor het eerst op voorprong 3-2.

Het geloof keerde terug, al moet gezegd worden dat Heugem stukken beter voor dag kwam dan voor de winterstop toen we makkelijk met 10-0 wisten te winnen.

Het werd af toe dan ook nog spannend aangezien het redelijk gelijk opging tot aan de 4-4. Hierna wist R.K.A.S.V. de overwinning over de treep te trekken. Uiteindelijk een mooie teamprestatie welke winnend met 7-4 werd afgesloten!

A group of football players on a field

Description generated with very high confidence

Doelpuntenmakers RKASV

Mika Benakis 2 x
Gilles Huisinga 1 x
Yves Boelen 1 x
Jop Slangen 1 x
Kaj Stevens 2 x

 

R.K.A.S.V. Jo8-1
VV Bunde Jo8-1

09 Feb. 2019
Aftrap 11:30 uur

Ook de boys van R.K.A.S.V. Jo8-1 mochten vandaag vol aan de bak in een thuiswedstrijd tegen tot nog toe onbekende VV Bunde Jo8-1. Wat opviel was dat men direct vanaf het begin de wil had om te winnen. Door deze houding maakte wij het Bunde dan ook lastig vanaf de eerste minuut.

Aangezien R.K.A.S.V. de eerste helft vol tegen wind had was het dan ook een extra verdienste dat Axel de score wist te openen in ons voordeel. Het was over het algemeen een redelijk gelijk opgaande eerste helft met kansen over en weer. Op sommige momenten kwamen we met de schrik vrij nadat we niet goed wisten op te bouwen van achteruit.

De tweede helft zijn we veel minder in de problemen gekomen en hebben we goed gespeeld. Met de wind in de rug wisten we Bunde vrijwel de gehele tweede helft onder druk te zetten. Harsh was echter degene die het verschil maakte door 3 maal te scoren vandaag en tevens als een wervelwind over het veld te stormen.

Ook hier dus een goed begin na de winterstop waarbij de 3 punten wederom in Amby zijn gebleven d.m.v. een 7-4 overwinning!

 

A close up of a fence

Description generated with high confidence

 

Dank aan de fanatieke aanhang bij beide teams!
Zoals gebruikelijk was het weer uitverkocht