Club info


Historie

Voetbalvereniging R.K.A.S.V is op 24 april 1933 opgericht en bestaat nu al ruim 80 jaar. Door enkele sportieve jongeren uit Amby werd onze vereniging opgericht. Het toenmalige bestuur zag er als volgt uit

  • Dhr. M. Smeets (voorzitter)
  • Dhr. G. Smeets (secretaris)
  • Dhr. P. Swelsen (penningmeester)

De vereniging bestond uit 12 leden en er werd gespeeld in de Longinastraat in het zogenaamde “Kuupke”. Het Clublokaal was in Cafe “de Keizer”met dhr. Bakermans als uitbater.

In 1944 verhuisde RKASV van het Kuupke naar de Severensteeg de weide van de Fam. V.d. Linden. In 1953 verhuisden we wederom, omdat de Fam. V.d. Linden de wei nodig had voor hun vee. Ditmaal kwamen we terecht op de Heukelstraat en werd het prachtige sportterrein “de Heukel” in gebruik genomen.

Omdat er nog geen kleedruimtes waren werd dit omkleden nog enige tijd in cafe de Duyker gedaan. Hierna kwam men tot de oplossing om de aangeboden paardenstal van de Familie Geraerds hiervoor te gebruiken. Bij de fam. Huben kregen de scheidsrechters onderdak in de voorkamer van hun woning, waar ook het bestuur de afhandeling van de papieren zaken konden regelen. Op 11 oktober 1969 was de officiële opening door burgemeester Spouwen van het eerste clublokaal op sportpark de Heukel.

De eerste trainer bij RKASV kwam in 1959 nl. Jeu Slangen hij was zowel trainer als speler. Kapelaan Maas is jarenlang geestelijk adviseur geweest van onze voetbalvereniging en heeft heel wat jongens de beginselen van het  spel geleerd. Als hij terug komt vanuit de missie dan komt hij altijd even kijken hoe het gesteld is met de vereniging en neemt de door ons niet meer gebruikte voetbalspullen mee naar zijn nieuwe thuisland, om daar de jongens als een team te kunnen kleden.

Het voetbalseizoen wordt altijd afgesloten met een eindfeest voor alle leden waarin jubilarissen en vrijwilligers extra in het zonnetje worden gezet. Daarnaast zijn In het verleden (en worden nog steeds) diverse activiteiten georganiseerd om aan extra financiële middelen te komen zoals;

  • Kien- en mosselavonden
  • Loterijen, rommelmarkten en diverse wielerfestivals waaronder de 6 - daagse van Amby
  • Voetbalkampen, Sinterklaasmiddagen en andere jeugdactiviteiten


De vereniging is de laatste jaren gestaag gegroeid naar ongeveer 450 leden. Met 17 jeugdteams, 5 seniorenteams en 1 recent opgericht damesteam, leveren we sinds de start van het seizoen 2013 onze sportprestaties op het multifunctionele sportcomplex “De Geusselt”.

De toekomst voor onze financieel en sportief gezonde club ziet er goed uit. We proberen dan ook om met de vele vrijwilligers (ruim 100 personen) de jeugd en de senioren plezier in het voetbalspel te laten hebben, en hopen dat ons vlaggenschip nog steeds eens een stapje hoger kan gaan voetballen.

CLUBLIED RKASV

http://www.audioeye.nl/Clubleedsje_RKASV_-_Leo_Hendriks_en_Papillon.mp3?fbclid=IwAR18hBl36PI6Ir3vr0fDY_Ts9cYqfgGw0s4iFQ5ZPZy_KCP-T6kb51SkW_o